Network Menu

Styrelsen Barcelona 2017

Agnetha Hesselius, ordförande

agnetha

Jag är född i Uppsala men uppvuxen i Sigtuna och Stockholm. För 16 år sedan flyttade jag till Barcelona och bor nu i stadsdelen Sants, innan dess bodde jag 7 år på Mallorca. Jag är med i SWEA sedan i oktober 2015, och blev vald till ordförande i februari 2016. Jag gick med för att jag saknade kontakten med svenska kvinnor. Nu vill jag vara med och stärka systerskapet inom SWEA Barcelona. Att vara aktiv i styrelsen är givande och utvecklande. I en varm, hjärtlig och stödjande gemenskap kan man pröva sina vingar. Det är inte alla som vågar utmana sig själva och ta på sig ett uppdrag, men jag vill visa hur kul det är att engagera sig. Allt roligt man får vara med om och alla trevliga och intressanta kvinnor som man får träffa är en rikedom.

Jag har tidigare arbetat inom hotell- och restaurangbranschen på chefsnivå både som anställd och som egenföretagare.

Mina hobbys är att måla tavlor med oljefärg och att sy patchwork. Jag går på vattengympa regelbundet för att hålla mig i form och må bra. Jag gillar också att umgås med vänner över en god måltid vilken jag gärna lagar. Läser och reser gör jag så mycket jag kan.

”SWEA gör mig så gott att jag gärna vill ge något tillbaka.”

sweabarcelonaordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Lotta Nygren- Bonnier, vice ordförande

lotta

Jag är född och uppvuxen i Åkersberga, 3 mil norr om Stockholm dit jag flyttade vid 20-års ålder för jobb och sedan studier till Hud- och Massage Terapeut. Jag drev egen salong ett tag och arbetade också på Sturebadet och Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och SPA Selma Lagerlöf i Sunne. 1996 åkte jag och arbetade på Maldiverna, därefter på Turks & Caicos Islands och hamnade slutligen i Barcelona 1998. Jag var hemma år 2000 för att starta upp Axelsons SPA School och flyttade efter det tillbaka till Spanien.

Först blev det nästan 2 år i Madrid samt Ciudad Real innan jag flyttade tillbaka till Barcelona igen. Under alla år har jag hållt på med massagen och hudvården, även om det inte alltid varit heltid. Jag arbetar nu i Barcelona på Well Woman Centre samt i Stockholm på Mamita-sthlm och på diverse resor till Frankrike, Mallorca, Sitges och Costa Brava.

Jag var med från början när SWEA startade 2004 och startade även upp en kör då. Med flytt till hus lite utanför stan och då barnen kom lade jag både SWEA och musiken på is. Jag har nu sedan 2015 varit medlem igen och är idag med i programgruppen, kontaktperson för Rumsförmedlingen och leder kören igen!

SWEA är ett spännande forum för kvinnor i alla åldrar, med olika erfarenheter och situationer där vi kan lära oss av varandra, stötta, hjälpa och ha väldigt roligt tillsammans!

sweabarcelonaviceordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Anna Håkansson, kassör

annaJag är uppvuxen i IKEAs metropol Älmhult men flydde möbel-meckat och ut i världen i tidig ålder. Landade i Barcelona 2007 då jag fick jobb inom verksamhetsutveckling och marknadsföring på ett svenskt industriföretag. Sedan 2015 jobbar jag inom rekryteringsbranchen med ansvar över marknadsföringen i Norden.

Jag gick med som kassör i SWEAs styrelse i år och har alltid varit engagerad i olika svenska organisationer i Barcelona. Jag tycker att värdet av ett nätverk blir större ju mer man engagerar sig och deltar. Det tar ofta mer än ett event innan man lär känna varandra och upptäcker en person och allt den har att ge.

På fritiden tycker jag om att vara tillsammans med min lilla dotter, familj och vänner. För att balansera intensiva dagar hittar jag lugnet i naturen, i yogasalen eller på ett svettigt gympass.

sweabarcelonakassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Liselotte Kjellme, föreslagen som sekreterare

liselotteSedan drygt 1,5 år bor jag här i Barcelona, medlem i SWEA sedan 1 år. Jag är ursprungligen från Stockholm men flyttade runt en del i Sverige. Bodde många år i en by utanför Kalmar. Där föddes och växte mina tre underbara döttrar upp. Åren innan jag kom hit till Barcelona bodde och arbetade jag i Shanghai i 4 år.

Jag jobbar på Internationella Skolorna, undervisar svenska. Jag har jobbat som lärare inom universitet i svenska och engelska under 10 år. Dessförinnan arbetade jag i vårt eget företag med ekonomi, marknadsföring och administration och med hela världen som arbetsfält.

På min fritid tycker jag om yoga, träna, cykla och allmänt röra på mig. Mitt stora intresse för inredning kommer till stor nytta nu när jag helrenoverar en nyinköpt lägenhet i Collblanc. Mina tre döttrar och mina två små barnbarn spridda över världen får också sin beskärda del av min tid.

Nu har jag ju också fått ett nytt intresse –SWEA. Det är roligt att få ingå i ett nätverk som detta och jag hoppas att jag kan tillföra något och dessutom få mycket inspiration.

sweabarcelonasekr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Tina Hjerpe, ledamot och medlemsansvarig

tina hjerpe

Efter att ha flyttat runt i världen under trettio år bor jag sedan två år i Sant Feliu de Guixols, som ligger 100 km norr om Barcelona. Jag tycker om att måla, läsa och vandra i bergen. Jag har även agilitykurser för hundar. Jag är dessutom intresserad av trädgård, heminredning och att resa till nya platser.

Jag gick med i SWEA 2002, då i Geneve, senare var jag med i styrelsen i Dubai, och nu i Barcelona. Jag gillar SWEA för att man träffar trevliga och roliga tjejer i alla åldrar, man får veta mycket om stället man bor på och man gör sådant som man inte skulle hitta på själv.

Jag skulle gärna vilja att SWEA Barcelona växer och att vi blir mer attraktiva för yngre kvinnor.

sweabarcelonamedlemsansv(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Mari Arveheim, ledamot och programansvarig

mariJag kommer ursprungligen från Sigtuna men har bott i Barcelona halva mitt liv. 1993 åkte jag till Santa Barbara i USA för att studera och där träffade en katalansk kille som förde mig hit.

Jag jobbar som Customer Service Coordinator på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag trivs väldigt bra och har daglig kontakt med säljare och kunder i Sverige och andra nordiska länder. Jag är engagerad i olika event på företaget och är bland annat konferencier på den årliga julfesten.

Tidigare har jag jobbat i restaurangbranschen och var bland annat med och öppnade Hard Rock Café i Barcelona 1997 och Oasis UK 1999.

Jag har varit medlem i SWEA sedan 2015 och kandiderar nu till styrelsen som ansvarig för Programgruppen. Min huvudsakliga roll kommer att vara att arrangera event som bidrar till den svenska kulturen och gemenskapen i Barcelona med dess omnejd. Jag ser det som en personlig utmaning och tillgång med tanke på alla roliga upplevelser och nya kontakter med härliga svenska kvinnor som skapas.

Jag är en kreativ själ som gillar design och konst. På fritiden springer jag gärna en runda eller går en långpromenad. Jag älskar även att träffa vänner och gå ut och dansa.

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Ingrid Wetterman, ledamot och som ansvarig för annonsering och sponsring

Ingrid Wettermann

Jag är född i Stockholm och uppväxt i Falkenberg. Lämnade Sverige för att arbeta som fotomodell i olika europeiska länder. 1980 bosatte jag mig definitivt i Barcelona. Största delen av mitt yrkesliv har jag sedan arbetat som producent inom reklamfoto branschen. Nuförtiden arbetar jag bl. a. som skönhetskonsult för Mary Kay, ansvarar för svenskägda turistlägenheter och samarbetar med Annika Larsson pâ Kontrast Design som projektledare.

Jag tycker om att umgås med kära vänner och familj, läsa, promenera och njuta av en god drink eller måltid. Jag är bosatt i området Sarria-San Gervasio i Barcelona där jag bor med sina två barn, 15 och 17 år. Jag gick med i SWEA i december 2015 för att lära känna flera svenska kvinnor och ser fram emot att deltaga i dess verksamhet.

 

 

Neus Tuells Jansson,  ledamot och ansvarig för webbsida och sociala medier

Sin título

Jag föddes på Ibiza och har vuxit upp här i Barcelona. Sedan 2008 bor jag i Sant Cugat. Jag har svensk mamma och spansk pappa. Jag älskar Sverige och har varit där under många somrar men även firat jular med min svenska familj.

Jag började prata svenska när jag var 13 år gammal eftersom jag ville kunna kommunicera med morfar. Nu pratar jag svenska med mina barn.

Jag förbättrade min svenska när jag studerade i Stockholm, där familjen bor. Eftersom jag inte hade någon att prata spanska med där lärde jag mig mer svenska mycket snabbt, en erfarenhet jag rekommenderar.

Att delta i SWEAs styrelsen är en bra möjlighet att kunna förbättra svenskan ännu mer. Målet med SWEA är att sprida svensk kultur till kommande generationer.

 

Kristin Lindgren, föreslagen ledamot

kristin_lindgren

Jag är ursprungligen från Nyköping och har bott 11 år i Spanien. Nu är jag bosatt i Badalona. Jag driver Barcelona Conference Group med Rebecka Malm (som jag träffade just på en SWEAlunch!). Vi arrangerar konferens- och studieresor för företag till några av Europas mest intressanta städer.

Jag gillar utomhussporter, älskar skidåkning, är med i en av Badalonas roddklubbar och springer i Badalona runners. Jag är också medlem i Stella Polaris, Barcelonas enda nordiska kör. För övrigt älskar jag att resa, ta hand om familjen och umgås med vänner.

Jag har varit med i SWEA sedan jag kom hit 2005. Jag gillar att vara med i ett svenskt sammanhang, att ha en svensk samhörighet som träffas regelbundet, lite som en familj… Jag gillar att fixa sammankomster och fester, såväl privat som i jobbet och jag är bra på att komma på nya idéer.

Mina önskemål för framtiden i SWEA Barcelona? Att vi fortsätter växa och träffas och har kul!

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

 

 

Carina Forsbeck, suppleant

carina