Network Menu

Styrelsen Barcelona 2016

Agnetha Hesselius, ordförande

agnetha hesseliusFödd i Uppsala men uppvuxen i Sigtuna och Stockholm.
Flyttade till Barcelona för 15 år sedan och bor i stadsdelen Sants, innan dess bodde hon 7 år på Mallorca. Året 2003 slutade hon att arbeta pga sjukdom och nu när den är kontrollerad kan hon ägna sej åt det hon alltid velat göra.
Hon målar tavlor i oljemålning, syr patchwork, går på vattengympa, och gillar att umgås med vänner över en god måltid som hon gärna lagar. Läser och reser gör hon så mycket hon kan.

Hon är med i SWEA sedan i oktober 2015 och gick med för att hon saknade kontakten med svenska kvinnor, därför vill hon vara med och försöka stärka systerskapet inom SWEA Barcelona. När hon fick frågan om hon ville bli ny ordförande trodde hon att de skämtade, men nu tycker hon att det ska bli så roligt! Som hon säger “svenska kvinnor är duktiga, starka och vackra, men inte minst modiga, därför kan jag ju inte annat än att våga acceptera”.

agnetha.hesselius(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Marie Ahlberg, vice ordförande

marieMarie har bott i Barcelona i 15 år 
. Bor i Sant Cugat, strax utanför Barcelona och spelar golf och bridge, åker skidor och reser, främst till Skandinavien för att hälsa på barn o barnbarn.

Har varit med i SWEA Barcelona sedan det bildades. Har tidigare varit bl a kassör och sekreterare i styrelsen, tycker om föreningsliv: “SWEA Barcelona är så bra för att du träffar alla de svenskar du inte skulle 
träffa, dvs de som gör andra saker än vad du gör och de som är i en annan ålder än du själv, detta skall vi bygga vidare på. “

marie.ahlberg(Replace this parenthesis with the @ sign)nordaxia.com">marie.ahlberg(Replace this parenthesis with the @ sign)nordaxia.com

 

Marlene Nordborg, kassör

Marlene_NordborgMarlene Nordborg är kassör i SWEA sedan 1 år tillbaka. Det är nu 15 år sedan hon kom till Barcelona för att lära sig spanska. Numera jobbar hon för AutoForm, ett Schweitziskt företag som gör en mjukvara för bilindustrin. Hennes tjänster är Corporate Controller för huvudkontoret i Schweitz och Office Manager och vice VD för Barcelona kontoret.

Hon älskar att röra på sig, gå ut och äta en god middag med vänner och att resa. Hon gillar även att meditera. Hon bor i Guinardó, ett relativt lungt område som har en stor park med 360 graders utsikt över Barcelona.

Hon tycker det är väldigt roligt att umgås med svensktalande kvinnor i alla åldrar, att lära känna nya kvinnor på varje sammankomst och att stämningen alltid är sa öppen och vänlig. Hennes önskemål för SWEA Barcelona är att få in yngre medlemmar.

marlene_nordborg(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com">marlene_nordborg(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

 

Evaa Larsdotter, sekreterare

evaa larsdotterEvaa har bott i Barcelona i snart 5 år ( så hon tillhör väl nykomlingarna) och bor i Platja de Castelldefels tillsammans med min sambo och sina tre hundar. Hon har tidigare varit aktiv i ett par styrelse som både sekreterare, kassör och ordförande men då mest i mindre sammanhang. Började sin bana som sekreterare i SSU Högdalen som 15 åring och har sedan suttit i ett par styrelser inom olika ridklubbar. Hon drev även en egen ridskkola under ett par års tid och satt då även som övrig ledamot i den ridklubben, då hon som ägare till ridskolan inte fick ha en högre position.

Hon jobbar på Konsumentkraft som är ett svenskt företag med basen i Barcelona som Team Leader och har hand om fondrådgivning mot den svenska marknaden. På fritiden är hon mest i stallet som ligger mellan Gava och Castelldefels som heter Hiiclub International Gava och där har hon även sina två hästar. Sina hästar är ursprungligen från Sverige och hon tog ner dem hit för ett par år sedan. Då hon bodde i Sverige tävlade hon mycket i dressyr men idag är både hon och hästarna lite till åren så nu är det mest fritidsridning som gäller för sin del. I Sverige arbetade hon som ridlärare under 15 års tid och idag ger hon även privata ridlektioner på sina hästar och hon har ett par fasta ridelever varje vecka.

larsdotterevaa(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">larsdotterevaa(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Kristin Lindgren, ledamot och programansvarig

kristin_lindgren Kristin är ursprungligen från Nyköping och har bott 11 år i Spanien, bosatt i Badalona. Hon driver              Barcelona Conference Group med Rebecka Malm (som hon träffade just på en SWEAlunch!), de arrangerar konferens- och studieresor för företag till några av Europas mest intressanta städer. Kristin gillar utomhussporter, älskar skidåkning, är med i en Badalonas roddklubbar och springer i Badalona runners. Hon är också medlem i Stella Polaris, Barcelonas enda nordiska kör. För övrigt älskar hon att resa, ta hand om familjen och umgås med vänner.

Kristin har varit med i SWEA sen hon kom hit i 2005. Hon gillar att vara med i ett svenskt sammanhang, att ha en svensk samhörighet som träffas regelbundet, lite som en familj… Hon gillar att fixa sammankomster och fester, såväl privat som i jobbet och tror hon är bra på att komma på nya idéer.

Sin önskemål för framtiden i SWEA Barcelona? Att vi fortsätter växa och träffas och har kul!

kristinlindgren(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">kristinlindgren(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Neus Tuells Jansson, ledamot samt Facebook och webbansvarig

neustuellsjanssonNeus föddes på Ibiza och har vuxit upp här i Barcelona och sedan 2008 bor hon i Sant Cugat. Hon har svensk mamma och spansk pappa. Hon älskar Sverige och har varit där under många somrar och även firat jular med sin svenska familj.

Hon började prata svenska när hon var 13 år gammal eftersom hon ville kunna kommunicera med morfar och nu pratar hon svenska med sina barn.
Hon förbättrade sin svenska när hon studerade i Stockholm, där hennes familj bor. Då hon inte hade någon att prata spanska med så lärde hon sig snabbare svenska, en erfarenhet hon rekommenderar.

Att hon deltar i styrelsen är en bra möjlighet att kunna förbättra sin svenska ännu mer och det här är målet med SWEA-gruppen: att sprida svensk kultur genom andra generationen.

kristinlindgren(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">neustuells(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

 

Tina Hjerpe, ledamot och Medlemsansvarig

tina hjerpe

Efter att ha flyttat runt i världen under trettio år bor Tina sedan två år i Sant Feliu de Guixols, som ligger 100 km norr om Barcelona. Hon tycker om att måla, läsa och vandra i bergen. Har agilitykurser för hundar. Intresserad av trädgård, heminredning och att resa till nya platser.

Gick med i SWEA 2002, då i Geneve, och senare med i styrelsen i Dubai, och nu i Barcelona. Gillar SWEA för att man träffar kul tjejer i alla åldrar, man får veta mycket om stället man bor på och man gör sånt som man inte skulle hitta på själv.

Skulle gärna vilja att SWEA Barcelona växer och att vi blir mer attraktiva för yngre kvinnor.

tina.hjerpe(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">tina.hjerpe(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Ingrid Wetterman, ledamot med ansvar för annonsering

Ingrid WettermannIngrid är född i Stockholm och uppväxt i Falkenberg. Lämnade Sverige för att arbeta som fotomodell i olika europeiska länder. 1980 bosatte hon sig definitivt i Barcelona. Största delen av sitt yrkesliv har hon sedan arbetat som producent inom reklamfoto branschen. När hon för fem år sedan skilde sig ändrade hon också yrkesinriktning och började importera Yantramattan från Sverige för att sälja o distribuerar den i Spanien och Andorra.

Hon tycker om att umgås med kära vänner och familj, läsa, promenera och njuta av en god måltid i trevligt sällskap. Hon är bosatt i området Sarria-San Gervasio i Barcelona där hon bor med sina två barn, 14 och 16 år.
Hon gick med i SWEA i december förra året för att lära känna flera svenska kvinnor och ser fram emot att deltaga i dess verksamhet.

iwetterman(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com">iwetterman(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com

 

Victoria Bätz, ledamot

victoriaVictoria har bott i l’Eixample i Barcelona i ca två år. Hon har en webbshop med superfoods, hon är marketing manager för en mobil app och gör food tours med turister. Victoria älskar mat (båda laga och äta) och framför allt hälsosam sådan.

Hon har varit med i SWEA Barcelona ca ett år. Hon tycker att det är toppen att man kan möta andra svenskor med liknande erfarenheter och det är både roligt och lärorikt.
Sin önskemål för framtiden i SWEA Barcelona?
Hon vill att SWEA förnyar sig lite och förhoppningsvis kan jag hjälpa till med det. Nya idéer och tankar. Och så hälsosam mat förstås…

Victoria_baetz(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com">Victoria_baetz(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

 

Lotta Nygren Bonnier, ledamot

lotta nygrenHon är född och uppvuxen i Åkersberga, 3 mil norr om Stockholm dit hon flyttade vid 20 år för studier till Hud- och Massageterapeut. Efter arbete på egen salong i Stockholm och diverse SPA, som Sturebadet och SPA Selma Lagerlöf i Sunne drog solen och arbete henne till Maldiverna 1996. Detta följdes av Turks & Caicos Islands och sedan vidare till Barcelona hösten 1998. Under en tid år 2000 var hon i Stockholm och startade upp Axelsons SPA School innan hon flyttade tillbaka till Spanien.

Det blev dock Madrid och även en tid i Ciudad Real innan hon återigen år 2002, flyttade tillbaka till Barcelona. Sedan dess har hon hållit massagen och hudvården levande med arbete både i Barcelona och Stockholm, med vissa avstickare till Frankrike och Mallorca. Lotta var med Swea Barcelona sedan starten och ledde den dåvarande Swea-kören. Hon tog sedan en paus för att återigen i 2015 bli Swea-medlem. Denna gång är Lotta en del av programgruppen och också kontaktperson för Rumsförmedlingen. Hon ser Swea som ett forum för kvinnor och trivs med blandingen av åldrar och erfarenheter. Den solklara gemenskapen/likheten vi alla har, av att bo eller ha bott i ett ”annat” land…

lottanybo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">lottanybo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com