Network Menu

SWEA Professional Stories; Sofia Gidlööf

unspecified13

Jag heter Sofia Gidlööf och driver butiken Gidlööf sen nästan 6 år tillbaka. Jag är född och uppvuxen söder om Stockholm i Aspudden.

År 2000 , bestämde jag mig för att åka till Barcelona en termin och plugga spanska. 3 månader blev 16 âr.

Här fick jag två barn, Emma och Joan, jag gifte mig, jag byggde ett hus, startade mitt företag och öppnade butiken Gidlööf.

Grund-idéen, med Gidlööf är att köpa in skandinaviska vintage möbler, utan namn, och sälja dom till ett rimligt pris i Barcelona.

Under åren som gått, har nya idéer föds och nya dörrar har öppnats.

Tidigt började vi designa våra egna möbler Gidlooforiginals, och för ett âr sedan startade vi Gidlööf Homestyling, där vi dekorerar hus och lägenheter innan försäljning.

Från Januari i år har vi även börjat köpa och sälja nyproducerade produkter från skandinavien, som vi mixar med vintage. 

bild swea 2

Det är inte alltid lätt att driva ett eget företag. Det är svårt att koppla bort och det finns månader när man undrar om det verkligen är värt det….

Trots fria arbetstider, arbetsuppgifter, semester när du vill och ingen som säger vad ska du ska göra finns det stunder när man tänker att det enklaste och bekvämaste skulle vara att jobba 9-5 och få in sin lön på kontot den 25:e!

Men trots det var nog min svåraste tid i Barcelona strax innan jag startade företaget. Jag och min familj bodde ett år i Stocholm när barnen var små, för att dom skulle bli flytande på svenska.

När vi kom tillbaka till Barcelona, hittade jag inte min plats, det fanns inga jobb och jag kände att jag var bunden till ett ställe där jag inte skulle kunna utvecklas proffesionellt. Därför är att få driva och utveckla Gidlööf en av de bästa sakerna som hänt mig. Varje motgång är en framgång! 

När jag startade för 6 âr sedan hade jag ingen aning om hur jag skulle gâ till väga?

Hitta möbler… Var?    Auktioner, hur fungerar dom?    

Hur ska jag fâ ner möblerna till Barcelona?    IVA? 

Teak, björk, furu?    50, 60 eller 70-tal?    Koppar, rostfritt, mässing?

Bruno Matsson?    Alvaar Alto?    Bernadotte?    Kockum?    Stringhylla?

Allt var nytt för mig!

bild swea 3

Första transporten vi gjorde frân Sverige var en katastrof. Vi bestämde oss får att transportera sakerna i container med båt. Vad vi inte visste var att containern vi hade valt var väldigt stor, och möblerna fyllde ungefär en 10-del. Det tog 2 månader att få den till Barcelona och väl i hamnen fick vi betala skyhöga tullavgifter.

Idag transporterar vi pa ett helt annat sätt, mycket mer effektivt och betydlig mer ekonomiskt

Jag är helt självlärd och det finns inget stopp för hur mycket mer det finns att lära.  

Barcelona är en perfekt stad för en butik som Gidlööf. Det finns ett bra utbud av design och arkitektur. Vad som skulle kunna förbättras är Barcelona-bornas tänk på återbruk, även om det har blivit bättre så är det fortfarande svårt för mânga att lägga pengar på använda saker. 

Pâ frågan om jag skulle rekommendera mina vänner att flytta till Barcelona skulle jag svara JAAAAAA!!! ALLA!!

…. i rent egoistiskt syfte, för att få ha dom nära….

Tre tips om man vill starta eget.

1. Do it!!! Alla problem löser sig. 

2. Ha en väldigt bra revisor!

3. Sluta aldrig att utvecklas.

För att se mer av Sofias vackra möbler gå vidare till gidloof.com

bild swea 5

, , ,