Network Menu

Årsmötet 2020

Dags för årsmöte 2020 i SWEA Barcelona. Jag är ny Swea sedan hösten -19 och har direkt märkt att det alltid är en glad och god stämning när Sweor möts. Så också ikväll. Vi är på trevliga Restaurante Barracca i Barceloneta där Kerstin gjort ett gediget förarbete med bland annat provsmakning av menyn. Förberedelserna inför årsmöte och middag flyter smidigt och det blir ännu fler glada hälsningar och skratt när medlemmarna droppar in.

Årsmötesförhandlingarna är väl förberedda av styrelsen. Formalia, verksamhetsåret och ekonomin avhandlas och vi får se en fin film från världsmötet i Dubai där vår ordförande Agnetha Hesselius deltog. Agnetha avgår nu efter fyra år som en mycket, mycket uppskattad ordförande. Hon avtackas med blommor, tal av Susanne Lomander och en härlig video signerad Lotta Nygren-Bonnier. Stort tack Agnetha! Ett lika stort tack till Lotta N-B som avgår ur styrelsen efter fyra år!

Så är det dags att välja ny styrelse och vår nya ordförande blir Lotta Rigby Fors, full av entusiasm inför uppdraget. Varmt välkommen! Jag har äran att bli invald som ledamot i styrelsen. Jag ser verkligen fram emot styrelsearbetet, övertygad om att jobbet kommer att bäras mer av glada skratt än av ”jobb”.

Efter årsmötet minglar vi med bubbel tills det är dags för middag. Vi bjuds på olika förrätter och flera sorters paella med härliga ingredienser från hav och grönsaksland. Därefter får vi mumsiga efterrätter. Kan det bli bättre?!

Jo, det kan det! Maina underhåller med en rolig lek där vi utifrån olika variabler får nya ”indianska” namn. Själv heter jag numera ”Fräck, romantisk blåsippa”, inte alls Elisabet som jag hittills lystrat till. Därefter är det dags för Grand Final – musik-quizz signerat Lotta N-B! En kul lagtävling där skratten överröstar musiken och Lotta får köra repris så att alla kan höra.

Sist, men inte minst, dragning i lotteriet! Carina håller i trådarna. Vi har fina vinster med vinkylare, Frida Kahlo-tallrik, svenska pocketböcker, presentkort med mera skänkta av medlemmar och generösa sponsorer. Själv vinner jag ett presentkort med en överraskning på restaurang Pappa Sven! Med jullunchen i gott minne, så är det en vinst som verkligen faller mig i smaken!

Ja, vilken härlig kväll! SWEA Barcelona förgyller livet med sin varma stämning och trivsamma aktiviteter! Förutom gamla godingar med månadslunch, after-all, semlor, våfflor med mera så bjuder våren även på Bokklubb där vi läser och diskuterar en gemensam bok och Smaklökar där vi provar diverse godsaker. Häng med, så ses vi i bästa föreningen – SWEA Barcelona!

Elisabet Lindholm
Ledamot SWEA Barcelona­­