Network Menu

Boktips

Boktips

Vad är väl böcker om inte alldeles, alldeles underbara. Genom dess historier tas vi till olika platser. Fantasin har inga gränser. Här kommer några tips. Alla böckerna finns i olika format, som fysiska böcker, e-böcker eller ljudböcker. Läs och koppla av en stund.

 

Bergens stjärnor av Jojo Moyes

En berättelse om fem kvinnor under trettiotalet som är ridande bibliotekarier i Kentuckys bergstrakter, som en satsning i Eleanos Roosvelts satsning på utbildning. De får tampas med fördomar, giftormar, snöiga bergssluttningar och beväpnade hembrännare. Om vänskap, kamp för frihet och rättigheter, kärlek och äventyr.

 

Museet för krossade drömmar av Elizabeth Buchan

Från kalla krigets Prag och det till dagens Paris får vi följa människoöden, deras kärlek, sorg och längtan. Laure kommer från Prag till Paris och öppnar museet för krossade drömmar. Gömda i museets samlingar ligger skärvor av Laures historia och drömmar. Vad hände egentligen med hennes stora kärlek Tomas?

 

Historieläraren av Matt Haig

Hur skulle det vara att leva genom århundranden? Tom Hazard vet alltför väl hur det är. Hans hemlighet är att han ser ut som en ordinär 41 åring men har levt i århundraden. Från den elisabetanska eran till 1920-talets jazzålder i Paris till dagens London där han jobbar som historielärare. En berättelse om tidens gång, kärlek som varar genom århundraden och att det tar många livstider för att lära sig att leva. En bok om att vara människa.

 

Ålevengeliet av Patrik Svensson

En av förra årets mest populära böcker som också vann Augustpriset för årets svenska fackbok. På ytan ser det ut att vara en bok om ålen – världens mest gåtfulla fisk men det är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En bok om ursprung, öde, livet och hur det bör levas.