Network Menu

SWEA Barcelona Bokklubb

Välkommen till SWEA bokklubb! Vi träffas i bokklubben och pratar om en bok vi läst och delar med oss av läsupplevelsen och tankar kring bokens handling, karaktärer och hur författaren berättar historien.

 

Årets första bokklubbsbok:

Dags att börja läsa nästa bok i SWEA Barcelonas bokklubb! Denna kyliga vinter är det skönt att krypa upp i soffan och ha en trevlig läsupplevelse. Den 18 februari träffas vi för att prata om boken och vilka tankar den har väckt hos oss. Bokklubbsträffen är också en fin möjlighet att ge varandra boktips och att få en trevlig pratstund. Rådande restriktioner avgör om det blir en träff online eller på stan.

Denna gång läser vi Blindtunnel av den svenska författaren Tove Alsterdal. Boken finns som inbunden, som pocket, som ljudbok och e-bok. Ett tips är att beställa den från bokus.com, de levererar till Spanien och du har den på posten efter några dagar.

I Blindtunnel får vi följa Sonja och Daniel som flyr Sverige för att leva ett annat liv. De köper en vingård vid en flod, i den del av Europa som en gång kallades Sudetenland. Gården har stått övergiven i decennier, vinfälten är övervuxna. När Daniel slår upp en igenmurad nedgång till källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt när döden. Snart blir Sonja medveten om varför huset saknar speglar.

Tove Alsterdal är journalist och debuterade som författare 2009. Blindtunnel är hennes femte fristående spänningsroman. Tove Alsterdals romaner är inte som vanliga deckare. Hon säger själv att hon vill använda kriminalgenren för att berätta om händelser i vår historia som förtigits. Blindtunnel nominerades till årets bästa kriminalroman.

Några röster om boken:

“Alsterdal är en av Sveriges bästa författare i dag, utan tvekan.”
Folkbladet

“En riktig bladvändare som det är omöjligt att lägga ifrån sig. Alsterdal berättar det här så infernaliskt bra att man trots det fruktansvärda som avtäcks i huset och i vår europeiska 1900-talshistoria aldrig vill att den här läsningen ska ta slut.”
Skånska Dagbladet

“Få kan berätta som Tove Alsterdal.”
Dagens Nyheter

 

Läs mer om författaren och boken i bloggen:

https://barcelona.swea.org/2021/tove-alsterdal-februari-manads-forfattare-i-swea-barcelonas-bokklubb/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,