Network Menu

Styrelsen Barcelona 2018

Agnetha Hesselius, ordförande

agnetha

Jag är född i Uppsala men uppvuxen i Sigtuna och Stockholm. För 17 år sedan flyttade jag till Barcelona och bor nu i stadsdelen Sants, innan dess bodde jag 7 år på Mallorca. Jag är med i SWEA sedan i oktober 2015, och blev vald till ordförande i februari 2016.

Sitter som ordförande för tredje året. Jag gick med för att jag saknade kontakten med svenska kvinnor. Nu vill jag vara med och stärka systerskapet inom SWEA Barcelona. Att vara aktiv i styrelsen är givande och utvecklande. I en varm, hjärtlig och stödjande gemenskap kan man pröva sina vingar. Det är inte alla som vågar utmana sig själva och ta på sig ett uppdrag, men jag vill visa hur kul det är att engagera sig. Allt roligt man får vara med om och alla trevliga och intressanta kvinnor som man får träffa är en rikedom.

Jag har tidigare arbetat inom hotell- och restaurangbranschen på chefsnivå både som anställd och som egenföretagare.
Mina hobbys är att måla tavlor med oljefärg och att sy patchwork. Jag går på vattengympa regelbundet för att hålla mig i form och må bra. Jag gillar också att umgås med vänner över en god måltid vilken jag gärna lagar. Läser och reser gör jag så mycket jag kan.

“SWEA gör mig så gott att jag gärna vill ge något tillbaka”.

sweabarcelonaordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Lotta Nygren-Bonnier,vice ordförande

Jag är född och uppvuxen i Åkersberga, 3 mil norr om Stockholm dit jag flyttade vid 20-års ålder för jobb och sedan studier till Hud- och Massage Terapeut. Jag drev egen salong ett tag och arbetade också på Sturebadet och Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och SPA Selma Lagerlöf i Sunne. 1996 åkte jag och arbetade på Maldiverna, därefter på Turks & Caicos Islands och hamnade slutligen i Barcelona 1998. Jag var hemma år 2000 för att starta upp Axelsons SPA School och flyttade efter det tillbaka till Spanien.

Först blev det nästan 2 år i Madrid samt Ciudad Real innan jag flyttade tillbaka till Barcelona igen. Under alla år har jag hållt på med massagen och hudvården, även om det inte alltid varit heltid. Jag arbetar nu i Barcelona på Well Woman Centre samt i Stockholm på Mamita- sthlm och på diverse resor till Frankrike, Mallorca, Sitges, Costa Brava och England.

Jag var med från början när SWEA startade 2004 och startade även upp en kör då. Med flytt till hus lite utanför stan och då barnen kom lade jag både SWEA och musiken på is. Jag har nu sedan 2015 varit medlem igen och är idag vice ordförande och med i programgruppen, kontaktperson för Rumsförmedlingen och leder kören igen!

SWEA är ett spännande forum för kvinnor i alla åldrar, med olika erfarenheter och situationer där vi kan lära oss av varandra, stötta, hjälpa och ha väldigt roligt tillsammans!

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Anna Håkansson, kassör

Uppvuxen i IKEAs metropol Älmhult men flydde möbel-meckat och ut i världen i tidig ålder. Landade i Barcelona 2007 då jag fick jobb inom verksamhetsutveckling och marknadsföring på ett svenskt industriföretag. Sedan 2015 jobbar jag inom rekryteringsbranschen med ansvar över marknadsföringen i Norden.

Jag gick med som kassör i SWEAs styrelse förra året och har alltid varit engagerad i olika svenska organisationer i Barcelona. Jag tycker att värdet av ett nätverk blir större ju mer man engagerar sig och deltar. Det tar ofta mer än ett event innan man lär känna varandra och upptäcker en person och allt den har att ge.

På fritiden tycker jag om att vara tillsammans med sin lilla dotter, familj och vänner. För att balansera intensiva dagar hittar jag lugnet i naturen, i yogasalen eller på ett svettigt gympass.

sweabarcelonakassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Liselotte Kjellme, sekreterare

Sedan drygt 2,5 år bor jag här i Barcelona, medlem i SWEA sedan 1 år. Jag är ursprungligen från Stockholm men flyttade runt en del i Sverige. Bodde många år i en by utanför Kalmar. Där föddes och växte mina tre underbara döttrar upp. Åren innan jag kom hit till Barcelona bodde och arbetade jag i Shanghai i 4 år.

Jag jobbar på Internationella Skolorna, undervisar svenska. Jag har jobbat som lärare inom universitet i svenska och engelska under 10 år.
Dessförinnan arbetade jag i vårt eget företag med ekonomi, marknadsföring och administration och med hela världen som arbetsfält.

På min fritid tycker jag om yoga, träna, cykla och allmänt röra på mig. Mitt stora intresse för inredning kom till stor nytta när jag helrenoverade en nyinköpt lägenhet i Collblanc. Detta intresse utvecklar sig sakta till ett eget företag. Mina tre döttrar och mina två små barnbarn spridda över världen får också sin beskärda del av min tid.

Nu har jag ju också fått ett nytt intresse – SWEA. Det är roligt att få ingå i ett nätverk som detta och jag hoppas att jag kan tillföra något och dessutom få mycket inspiration.

sweabarcelonasekr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Tina Hjerpe, ledamot och medlemsansvarig

Efter att ha flyttat runt i världen under trettio år bor jag sedan fyra år i Sant Feliu de Guixols, som ligger 100 km norr om Barcelona. Jag tycker om att måla, läsa ochvandra i bergen. Jag har även agilitykurser för hundar. Jag är dessutom intresserad av trädgård, heminredning och att resa till nya platser.

Jag gick med i SWEA 2002, då i Geneve, senare var jag med i styrelsen i Dubai, och nu i Barcelona. Jag gillar SWEA för att man träffar trevliga och roliga tjejer i alla åldrar, man får veta mycket om stället man bor på och man gör sådant som man inte skulle hitta på själv. Jag skulle gärna vilja att SWEA Barcelona växer och att vi blir mer attraktiva för yngre kvinnor.

sweabarcelonamedlemsansv(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Mari Arveheim, ledamot och ansvarig för webbsida och sociala medier

Jag kommer ursprungligen från Sigtuna men har bott i Barcelona mer än halva mitt liv. 1993 åkte jag till Santa Barbara i USA för att studera och där träffade en katalansk kille som förde mig hit.
Jag jobbar som Customer Service Coordinator på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag trivs väldigt bra och har daglig kontakt med säljare och kunder i Sverige och andra nordiska länder. Jag är engagerad i olika event på företaget och är bland annat konferencier på den årliga julfesten. Tidigare har jag jobbat i restaurangbranschen och var bland annat med och öppnade Hard Rock Café i Barcelona 1997 och Oasis UK 1999.

Jag har varit medlem i SWEA sedan 2015 och har varit ansvarig för Programgruppen det senaste året, i år är jag ansvarig för webbsida och sociala medier. Jag är en kreativ själ som gillar design och konst. På fritiden springer jag gärna en runda eller går en långpromenad. Jag älskar även att träffa vänner och gå ut och dansa.

 

Carina Forsbeck, ledamot och ansvarig för annonsering och sponsring

Jag bor i Barcelona sedan 2002. Efter att ha haft egen frisörsalong på Östermalm i Stockholm i många år kände jag att det var dags att prova något nytt. Jag ville lära mig spanska, för att som jag trodde då, åka vidare till Sydamerika för att jobba på barnhem. Nu blev det inte så av olika anledningar. Efter att ha studerat spanska ett år provade jag på lite olika jobb, i butik och bar bl a, men kände att jag saknade mitt yrke som frisör. Jag jobbade först som anställd på en salong men kände att det inte passade mig. Nu jobbar jag som egen och delar lokal i Barceloneta med Cecilia som jag träffade genom SWEA.

Jag har varit medlem i SWEA lite till och från genom åren, men ju längre tid man är ifrån Sverige desto viktigare känns det att ha tillgång till svenskar och svenska traditioner. Jag tror att om jag hade varit med från början kunde jag ha fått tips och råd. Kanske hade jag då sluppit en del besvär.

sweabarcelonaannons(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Kristin Lindgren, ledamot

Jag är ursprungligen från Nyköping och har bott 11 år i Spanien. Nu är jag bosatt i Badalona. Jag driver Barcelona Conference Group med Rebecka Malm (som jag träffade just på en SWEAlunch!). Vi arrangerar konferens- och studieresor för företag till några av Europas mest intressanta städer.

Jag gillar utomhussporter, älskar skidåkning, är med i en av Badalonas roddklubbar och springer i Badalona runners. Jag är också medlem i Stella Polaris, Barcelonas enda nordiska kör. För övrigt älskar jag att resa, ta hand om familjen och umgås med vänner.

Jag har varit med i SWEA sedan jag kom hit 2005. Jag gillar att vara med i ett svenskt sammanhang, att ha en svensk samhörighet som träffas regelbundet, lite som en familj… Jag gillar att fixa sammankomster och fester, såväl privat som i jobbet och jag är bra på att komma på nya idéer. Sitter med i programgruppen.

Mina önskemål för framtiden i SWEA Barcelona? Att vi fortsätter växa och träffas och har kul!

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Evelina Parkkinen, ledamot

Mitt namn är Evelina Parkkinen och jag kommer ursprungligen från Olofström i Blekinge. Jag har bott i Spanien i två år, men är ny i Barcelona då jag flyttade hit från Malaga i oktober förra året. Jag arbetar som Customer Service Coordinator på flygbolaget Norwegian. Jag älskar att resa och lära känna andra kulturer, vilket tidigt förde mig ut i världen. Tidigare har jag arbetat för Apollo som reseledare i Turkiet och på Fuerteventura, samt inom kundtjänst för KLM i Amsterdam. Mellan varven utomlands har jag även bott i Malmö och bland annat arbetat för Skånetrafiken.

På fritiden tycker jag om att spendera tid med familj och vänner, promenera, läsa och fotografera. Jag tycker även mycket om film och musik och går gärna på utställningar, bio och konserter.

Jag kom i kontakt med SWEA i samband med den nordiska julmarknaden och anmälde mig som medlem bara några dagar senare. Som ny i stan ser jag fram emot nya bekantskaper och trevliga aktiviteter samtidigt som jag gör mig hemmastad i Barcelona.

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Susanne Nauckhoff, ledamot

Jag är född i Råsunda men uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm. 1986, för 32 år sedan, flyttade jag till Barcelona för att studera på universitet, min morfars bror bodde i Barcelona sedan 1926. Här träffade jag min äldsta sons pappa och bodde sedan i några av Barcelonas förorter. Innan jag slog mig ner i Barcelona bodde och jobbade jag som flygvärdinna på Mallorca och Teneriffa. Nu bor jag sedan 1999 i stadsdelen Les Corts mycket nära Camp Nou.

Jag är med i SWEA sedan oktober 2015. Jag gick med mest för att prova på något nytt, umgås på ”svenska”, skapa fler kontakter och lära känna nya intressanta svenska kvinnor. Nu vill jag prova på att vara aktiv i SWEAs styrelse för att lära mig mer om SWEA. Jag känner att det ska bli ett nöje att tillföra mina idéer, samtidigt som det kan vara givande och utvecklande för mig.

Jag är heltidsarbetande på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag arbetar som Project Customer Service Coordinator vilket jag trivs väldigt bra med och har daglig kontakt med säljare och kunder i Scandinavien, Ryssland, Israel, Mellanöstern, Italien, Frankrike och Spanien.

Mitt stora intresse är mina barn, deras sporter då jag själv tycker sport är roligt. Jag gillar att umgås med vänner över en god måltid som jag gärna lagar. För övrigt älskar jag att åka slalomskidor, läser mycket och tycker om att se på en film då och då.

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com