Network Menu

Styrelsen Barcelona 2019

Agnetha Hesselius, ordförande

agnetha

Jag är född i Uppsala men uppvuxen i Sigtuna och Stockholm.

För 18 år sedan flyttade jag till Barcelona och bor nu i stadsdelen Sants, innan dess bodde jag 7 år på Mallorca, där jag kom i kontakt med SWEA för första gången. I SWEA Barcelona gick jag med i oktober 2015 och blev vald till ordförande i februari 2016. Sitter som ordförande för fjärde året. Jag gick med för att jag saknade kontakten med svenska kvinnor, och inom SWEA har jag fått många nya väninnor.

Att vara aktiv i styrelsen är både utvecklande och meriterande. I en stödjande, varm och hjärtlig gemenskap kan man pröva sina vingar. Det är inte alla som vågar utmana sig själva och ta på sig ett uppdrag, men jag vill visa hur kul det är att engagera sig. Allt roligt man får vara med om, och alla trevliga och intressanta kvinnor man lär känna.

Jag har tidigare arbetat inom hotell- och restaurangbranschen på chefsnivå både som anställd och som egenföretagare.

Gastronomi och viner som har varit mitt yrke är numera mina största intressen tillsammans med litteratur, film och resor. Maken och jag gillar att laga mat tillsammans och att umgås med familj och vänner över en god måltid. Jag går på vattengympa regelbundet för att hålla mig i form och må bra.

 SWEA gör mig så gott att jag gärna vill ge något tillbaka.”

sweabarcelonaordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Lotta Nygren-Bonnier, vice ordförande

Jag är född och uppvuxen i Åkersberga, 3 mil norr om Stockholm, och är utbildad till Hud- och Massage Terapeut. Jag drev en egen salong ett tag och har arbetade på Sturebadet, Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och SPA Selma Lagerlöf i Sunne. 1996 åkte jag och arbetade på Maldiverna, sedan vidare tillTurks & Caicos Islands och hamnade slutligen i Barcelona 1998.

År 2000 var jag hemma i Sverige år för att starta upp Axelsons SPA School, men flyttade sen tillbaka till Spanien.

Efter nästan 2 år i Madrid och Ciudad Real innan vi flyttade tillbaka till Barcelona. Under alla år har jag hållit på med massage och hudvård, även om det inte alltid varit på heltid.

Jag arbetar nu i Barcelona på Well Woman Centre och i Stockholm på Mamita-sthlm, samt på diverse resor till Frankrike, Mallorca, Sitges och Costa Brava.

 Jag var med när SWEA startade år 2004 och startade också upp en kör. När barnen kom flyttade vi till hus lite utanför stan och jag lade både SWEA och musiken på is. 2015 blev jag medlem igen och 2016 gick jag med i styrelsen som vice ordförande och i programgruppen. Jag är även kontaktperson för SWEA rumsförmedling och leder kören igen!

 SWEA är ett spännande forum för kvinnor i alla åldrar, med olika erfarenheter och situationer där vi kan lära oss av varandra, stötta, hjälpa och ha väldigt roligt tillsammans!

 

sweabarcelonaprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Judith Westerberg, kassör

Uppvuxen i Norrland, Umeå, björkarnas stad och flyttade strax efter gymnasiet till Barcelona för att studera det spanska språket. Jag blev snabbt förförd av det katalanska klimatet och blev kvar.

I dag jobbar jag för ett internationellt företag som riskanalytiker. Jag har även jobbat för lokala företag samt studerat vid, ESADE, en av Spaniens främsta Handelshögskolor. Jag har engagerat mig i den svensk-spanska handelskammaren och tycker att det är viktigt att behålla kontakten med Sverige.

Några av mina större intressen är att rida häst, åka skidor eller gå långpromenader ute i naturen. På fritiden tycker jag om att umgås med familj och vänner.

Jag har deltagit på några SWEA-event och tycker att det är ett värdefullt nätverk där svenska kvinnor samlas och har trevligt tillsammans. Nu känner jag för att engagera mig i styrelsearbete och ser fram emot att få ingå i ett fantastiskt sammanhang där jag hoppas kunna vara till hjälp samt att få träffa trevliga kvinnor.

 

sweabarcelonakassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Susanne Lomander, sekreterare

Jag är född i Sverige men har bott stora delar av mitt liv utomlands, så jag är nog vad man kan kalla en riktig utlandssvensk! Jag älskar att byta miljöer, utmana mig själv och upptäcka nya kulturer. Hittills har jag bott i sju olika länder (Belgien, Kanada, Australien, Spanien, Mexiko och i USA), och även hattat runt i Sverige mellan min födelseort Göteborg till Stockholm, Sigtuna, Hälsingland, Småland och slutligen till Uppsala, där vi bodde till förra sommaren då vi flyttade till Barcelona. Det är underbart att vara tillbaks i Spanien – jag känner mig verkligen hemma här!

Yrkesmässigt har jag jobbat inom fastighetsbranschen, musikindustrin, utrikesförvaltningen, Exportrådet samt inom översättningsbranschen som frilansande facköversättare. Nu jobbar jag som Business Development Manager på ett globalt översättningsföretag mitt i centrala Barcelona, och har förmånen att få pendla mellan storstadsvimmel i stan och lugnet i förorten hemma i Sant Cugat där vi bor. Min älskade lilla familj består av min sambo Diego, vår dotter Emily som går i 9:an och vår hund Leo, som råkar vara en katalansk vallhund!

Profilbilden till trots (!) så är jag en glad och positiv kvinna i mina bästa år, som älskar att hänga med familjen, resa, lyssna på musik, se på film, umgås med vänner och äta gott. Livet är kort, det gäller att passa på och njuta!

Jag har tidigare suttit som sekreterare i styrelsen i SWEA New York, och delade många roliga år med härliga styrelsekollegor där. Kontakten med andra svenskor kan vara särskilt viktig när man är bosatt utomlands, och jag fick mycket glädje och gemenskap genom SWEA. Jag ser fram emot nya bekantskaper och trevliga aktiviteter med Sweorna här i Barcelona, och hoppas kunna bidra på något sätt – om inte annat så med lite optimism och glatt humör!

 

sweabarcelonasekr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Susanne Nauckhoff, ledamot och medlemsansvarig

Jag är född i Råsunda, men är uppvuxen på̊ Ekerö utanför Stockholm. 1986, flyttade jag hit för att studera på̊ universitet. Det blev Barcelona därför att min morfars bror flyttade hit redan 1926. Under en tid flyttade jag runt i förorterna innan jag flyttade in till Barcelona. Jag har arbetat som flygvärdinna och varit stationerad på̊ Mallorca och Teneriffa. Sedan 1999 bor jag i stadsdelen Les Corts mycket nära Camp Nou.

Jag är med i SWEA sedan oktober 2015 och har suttit i styrelsen som ledamot i 1 år och i programgruppen i 2 år. Styrelsearbete är lärorikt och det är kul att umgås på ”svenska”. I år kandiderar jag till medlemsansvarig och ser fram emot att få lära känna alla Sweor.

Jag är heltidsarbetande på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag arbetar som Project Customer Service Coordinator vilket jag trivs väldigt bra med och har daglig kontakt med säljare och kunder i Skandinavien, Ryssland, Israel, Mellanöstern, Italien, Frankrike och Spanien.

Mitt stora intresse är mina barn och deras sportaktiviteter. Jag gillar att umgås med vänner över en god måltid som jag gärna lagar. För övrigt älskar jag att åka slalomskidor, läser mycket och tycker om att se på̊ en film då och då.

 

sweabarcelonamedlemsansv(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

 

Carina Forsbeck, ledamot och ansvarig för annonsering och sponsring

Jag bor i Barcelona sedan 2002. Efter att ha haft egen frisörsalong på Östermalm i Stockholm i många år kände jag att det var dags att prova något nytt. Jag ville lära mig spanska, för att som jag trodde då, åka vidare till Sydamerika för att jobba på barnhem. Nu blev det inte så av olika anledningar. Efter att ha studerat spanska ett år provade jag på lite olika jobb, i butik och bar bl a, men kände att jag saknade mitt yrke som frisör. Jag jobbade först som anställd på en salong men kände att det inte passade mig. Nu jobbar jag som egen och delar lokal i Barceloneta med Cecilia som jag träffade genom SWEA.

Jag har varit medlem i SWEA lite till och från genom åren, men ju längre tid man är ifrån Sverige desto viktigare känns det att ha tillgång till svenskar och svenska traditioner. Jag tror att om jag hade varit med från början kunde jag ha fått tips och råd. Kanske hade jag då sluppit en del besvär.

 

sweabarcelonaannons(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com