Network Menu

Styrelsen SWEA Barcelona 2021

 

 Lotta Rigby Fors, ordförande

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född och uppvuxen i Luleå, flyttade till Uppsala när jag läste till apotekare och har efter avslutad utbildning (2000) bott i Stockholm. Är även utbildad kock och har en filosofi-magisterexamen med huvudämnet företagsekonomi med inriktning mot ledning och organisering. Nu läser jag psykologi på distans. Har tidigare erfarenhet av styrelsearbeten både som ordförande, sekreterare och kassör.

Jag har arbetat 18 år inom läkemedelsindustrin både som anställd och som egenföretagare. I och med att apoteksmonopolet avskaffades (2009) hade jag möjlighet att förverkliga min dröm om att driva egna apotek. När jag sedan sålde apoteken (2018) kunde jag uppfylla ännu en av mina drömmar, nämligen att flytta utomlands och till fantastiska Barcelona. Jag och min man köpte lägenhet i Barcelona redan 2015, men flyttade hit hösten 2018.

PRIVAT

Det som ligger mig allra varmast om hjärtat är att resa och därigenom få nya vänner och möta nya kulturer. Jag tågluffade i Europa redan som 16-åring och sedan dess har äventyrslusten och nyfikenheten bara ökat. Efter det har det blivit många resor runt om i världen. Ett annat av mina stora intressen är att laga mat och umgås med vänner. För övrigt gillar jag att träna, dyka, spela padel, åka skidor, aktier, läsa och se på film.

Som person har jag ett positivt förhållningssätt och lätt för att samarbeta. Gillar ordning och reda och van att fatta beslut.

SWEA

Jag gick med i SWEA maj 2019 för att komma i kontakt med andra svenska kvinnor. Ser fram emot att tillsammans med fantastiska kvinnor fortsätta att ha roligt och utveckla SWEA Barcelona i en positiv riktning!

 

Susanne Lomander, vice ordförande

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född i Sverige men har bott stora delar av mitt liv utomlands, så jag är nog vad man kan kalla en riktig utlandssvensk! Jag älskar att byta miljöer, utmana mig själv och upptäcka nya kulturer. Hittills har jag bott i sju olika länder (Belgien, Kanada, Australien, Spanien, Mexiko och USA), och även flyttat runt i Sverige mellan min födelseort Göteborg till Stockholm, Sigtuna, Hälsingland, Småland och slutligen till Uppsala, där vi bodde fram till sommaren 2018 då vi flyttade till Barcelona. Jag har tidigare bott på Costa Blanca och i Madrid, och tycker att det är underbart att vara tillbaks i Spanien – jag känner mig verkligen hemma här!

Yrkesmässigt har jag jobbat inom fastighetsbranschen, musikindustrin, Utrikesdepartementet, Exportrådet samt inom översättningsbranschen som frilansande facköversättare, projektledare och Business Development Manager på ett globalt översättningsföretag. I dagsläget jobbar jag som Client Manager inom Language Services på ett multinationellt företag som genomför kliniska studier, och jobbar hemifrån i förorten Valldoreix / Sant Cugat. Min familj består av sambon Diego, vår dotter Emily som går IB-linjen på gymnasiet på en amerikansk skola i Barcelona och vår 11-åriga hund Leo, som råkar vara en katalansk vallhund!

PRIVAT

Jag en glad och positiv kvinna i mina bästa år, som älskar att hänga med familjen, resa, lyssna på musik, se på film, umgås med vänner och äta gott. Livet är kort, det gäller att passa på och njuta!

SWEA

Jag har tidigare suttit som Sekreterare i styrelsen i SWEA New York, och delade många roliga år med härliga styrelsekollegor där. Kontakten med andra svenskor kan vara särskilt viktig när man är bosatt utomlands, och jag fick mycket glädje och gemenskap genom SWEA. Jag har suttit som Sekreterare i SWEA Barcelona i två år och det har gett mig många härliga nya bekantskaper, roliga stunder och glada skratt! Nu hoppas jag kunna vara behjälplig som Vice ordförande.

Jag ser fram emot ett nytt år med spännande aktiviteter, nya möten och erfarenheter, och hoppas kunna bidra på något sätt – om inte annat så med lite optimism, kreativt tänkande och glatt humör!

 

 Anneli Kvarnung, sekreterare

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född och uppvuxen i Uppsala. Gift med Mats och har 2 vuxna barn som bor och jobbar i Stockholm. Vi startade vårt expateriatliv 1993 när barnen var små. Började i norra Sverige sen vidare till England (Burton upon Stather) och Tyskland (München). Under våra utlandskontrakt har jag haft förmånen att få vara tjänstledig från Norrlands nation i Uppsala där jag arbetade i ett kansli för nya, både nationella och internationella universitetsstudenter. Januari 2020 fick vi möjligheten igen till ett nytt kontrakt och då flyttade vi till Barcelona men för första gången utan barn.

PRIVAT

Mina intressen är bland annat att vandra, åka skidor både utför och längd. Jag har äntligen fått tid att återuppta tennis så nu tar jag tennislektioner ett par gånger i veckan. Resa och upptäcka olika miljöer är så klart fantastiskt. Läsa böcker har blivit mer och mer viktigt så därför är jag också med i vår Bokklubb.

SWEA

Jag har varit med i Swea sedan 2007. München 2007-2013; Aktivitetsgruppen, Lunchansvarig, Styrelseledamot och Valberedningen. Stockholm undergrupp Uppsala 2014-2019 som bioansvarig och Barcelona sedan 2020.

SWEA har varit och är min trygghets sten när vi har flyttat runt. Massor av fantastiska kvinnor som har mängder av kunskaper och erfarenheter av landet man flyttar till. Gemenskapen gör att man aldrig behöver känner sig ensam. Det är alltid lika roligt att umgås tillsammans vare sig det är i en bokklubb, på ett museum eller äta lunch. Kan jag få bidraga till detta så vill jag gärna göra det därför kandiderar jag till posten Sekreterare 2021.

 

Susanne Nauckhoff, kassör och  medlemsansvarig

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född i Råsunda, men är uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm. 1986 flyttade jag hit för att studera på universitet. Det blev Barcelona därför att min morfarsbror flyttade hit redan 1926. Under en tid flyttade jag runt i förorterna innan jag flyttade in till Barcelona. Jag har arbetat som flygvärdinna och varit stationerad på̊ Mallorca och Teneriffa. Sedan 1999 bor jag i stadsdelen Les Corts, mycket nära Camp Nou.

Jag är heltidsarbetande på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag arbetar som Project Customer Service Coordinator vilket jag trivs väldigt bra med och har daglig kontakt med säljare och kunder i Skandinavien, Ryssland, Israel, Mellanöstern, Italien, Frankrike och Spanien.

PRIVAT

Mitt stora intresse är mina barn och deras sportaktiviteter. Jag gillar att umgås med vänner över en god måltid som jag gärna lagar. För övrigt älskar jag att åka slalomskidor, läser mycket och tycker om att se på̊ en film då och då.

SWEA

Jag är med i SWEA sedan oktober 2015. Sitter i styrelsen sedan 2019 som ledamot, medlemsansvarig, och är med i programgruppen. Styrelsearbete är lärorikt och det är kul att umgås på ”svenska”. I år kandiderar jag till omval som kassör och ser fram emot att få lära känna alla Sweor.

 

 Anneli Jonasson, ledamot och kommunikationsansvarig

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Född och uppvuxen i Jämtland. Efter en kort avstickare till Stockholm flyttade jag tillbaka till Östersund och jobbade som säljare och inredare för kontor och offentliga miljöer. I trettioårsåldern var det dags för något nytt, jag flyttade till Göteborg och blev student. Efter fem år på universitet och en examen i spanska och en magisterutbildning i Biblioteks- och informationsvetenskap, blev jag erbjuden jobb som programkoordinator på Bokmässan i Göteborg. Där blev jag kvar i 18 år och jobbade med Bokmässans seminarieprogram och som International Relations Manager. Ett roligt och intressant jobb med förmånen att få träffa och jobba med författare, förläggare, kulturinstitut, ambassader och kulturministerier från hela världen för att skapa och kurera ett spännande program för alla gäster och besökare.

PRIVAT

Att resa har alltid lockat mig och 2010 gav jag mig ut på en luff genom norra Spanien. Jag träffade på kärleken i Barcelona och till slut tog jag steget flyttade hit våren 2019. Min fästman Agustí och jag bor i stadsdelen Poblenou. På helgerna åker vi hem till byn där vi har ett litet torp norr om Montserrat. Där kopplar vi av och amatörodlar grönsaker till husbehov. Litteratur har alltid varit ett stort intresse så det är det ett privilegium att bo i Barcelona, som är en av Unescos ”Cities of Literature”. Jag ser fram emot att leva och arbeta här. På fritiden ägnar jag mig gärna åt yoga, att meditera och hålla i meditationer och att ge alternativa behandlingar.

SWEA

SWEA kände jag till sen tidigare och gick med så snart jag flyttat hit. Det är ett ovärderligt nätverk. Jag ser fram emot att lära känna alla trevliga medlemmar, att vara aktiv medlem och att finnas till hands både för gamla och nya medlemmar.

 

Lina Josander, ledamot

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag bor i Barcelona sedan ett år tillbaka. Min kärlek till Spanien och hela dess kultur började redan i sjätte klass när jag valde spanska som tredje språk. Sedan dess har jag varit i Spanien ett flertal gånger och spenderade år 2011 nio månader på Mallorca där jag arbetade som showartist. Efter åtta år i Stockholm med universitetsstudier och jobb kände jag att Spanien inte var ett avslutat kapitel utan att jag ville tillbaka. I januari 2020 gick flytten och trots ett utmanande år med Covid-19 ångrar jag mig inte ett dugg. Ser fram emot att lära känna Barcelona ännu mer framöver. Jag jobbar med affärsutveckling på SAP inom företagslösningar mot danska och svenska marknaden och trivs superbra i min lilla lägenhet som jag hyr i Born.

PRIVAT

Min största passion i livet är musik och det har varit en stor hobby sedan barnsben, älskar att sjunga och spela gitarr. Även att resa – drömmer om att se mer av Central- och Sydamerika. Att träffa nya människor, lära mig om olika kulturer, träning/löpning och att laga/äta god mat är också stora intressen.

SWEA

Jag blev introducerad till SWEA förra våren och är så otroligt tacksam för detta nätverk av fantastiska kvinnor och ser fram emot att lära känna alla Sweor och hitta på roliga och utvecklande saker tillsammans.

 

Elisabet Lindholm, ledamot

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag har rötterna i Stockholm, men sedan ett par år tillbaka hyr min man och jag en lägenhet i Gracia, Barcelona. Vi delar vår tid mellan denna härliga stad och Stockholms skärgård. En av sönerna med liten dotter bor här i Barcelona och därför var valet lätt när vi ville ha ett utlandsboende. Jag är socionom och arbetade i många år inom hälso- och sjukvården. De sista tjugo åren av yrkeslivet arbetade jag på Karolinska Institutet med studiesociala och studieadministrativa frågor. Arbetslivet har bjudit på många fina kontakter med människor. Inte minst möten och samarbeten med studenter och lärare på Karolinska Institutet har varit både stimulerande och utvecklande.

PRIVAT

Nu njuter jag av att livet inte är så inrutat och av att kunna ta dagen som den kommer. Jag tycker om att röra på mig och går gärna långa promenader. I Stockholms skärgård försöker jag få ordning på en skogstomt. Att hålla på med växter av olika slag är både roligt och rogivande. I skärgården är det krukor och pallkragar som gäller eftersom jordmånen lämpar sig bäst för tallar och enbuskar. På balkongen i Barcelona blir det förstås också till att odla i krukor. Musik är ett stort intresse och jag lyssnar gärna på kyrkomusik och opera. Jag slukar deckare, både i bokform och som tv-serier/filmer.

SWEA

Första gången jag kom i kontakt med SWEA var då jag under en vidareutbildning skrev en uppsats om mångkultur och svenska kvinnor som arbetat utomlands. När jag sökte bakgrundsmaterial till uppsatsen dök förstås SWEA upp och jag fick ett mycket positivt intryck. Därför var det självklart att gå med i SWEA här i Barcelona. Det är ovärderligt att vara en del av ett nätverk av svenska kvinnor. Både för det trivsamma umgänget, för att utbyta erfarenheter och för att hålla liv i svenska traditioner. Det finns alltid en Swea att fråga om stort och smått som rör livet i Barcelona!

Jag har ett år kvar som ledamot i styrelsen och ser fram emot att kunna bidra till SWEA Barcelonas verksamhet genom ett aktivt deltagande i styrelsearbetet. Jag tycker bland annat att det är roligt att skriva texter om svenska traditioner, är engagerad i SWEA Barcelonas bokklubb samt värdinna för våra fika-träffar online.

 

Marlene Nordborg, ledamot

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Föddes i Ljungby, Småland och där växte jag upp. När jag skulle studera Hospitality Management flyttade jag till Göteborg och det var även där jag började min yrkeskarriär inom Revenue management på hotell. Efter att ha spenderat flera längre perioder utomlands för att studera eller resa under min ungdom, så bestämde jag mig för att åka till Barcelona för att lära mig spanska. Jag blev förälskad i staden och bestämde mig för att prova på att bo här.

2001 ankom jag till Barcelona och har sedan 2002 jobbat på ett schweiziskt företag som heter AutoForm och som gör en mjukvara till bland annat bilindustrin. Först som team assistant, sedan office manager, corporate controller och business controller. Nu är jag vice vd för Barcelona kontoret och senior Corporate controller för huvudkontoret.

PRIVAT

Jag och min man bor i området Guinardo och vi delar flera intressen som att boxas, resa och träna på gym. Jag gillar även att läsa, dansa, åka skidor och att umgås med vänner.

SWEA

Jag tycker att SWEA är en fantastisk organisation som helt fungerar för att kvinnor är villiga att lägga tid och engagemang i den. Därför tycker jag att det är viktigt och intressant att försöka hjälpa till. Tidigare har jag suttit i styrelsen som kassör, och har ett år kvar som ledamot.