Network Menu

Styrelsen Barcelona 2020

Lotta Rigby Fors, ordförande

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född och uppvuxen i Luleå, flyttade till Uppsala när jag läste till apotekare och har efter avslutad utbildning (2000) bott i Stockholm. Är även utbildad kock och har en filosofi-magisterexamen med huvudämnet företagsekonomi med inriktning mot ledning och organisering. Nu läser jag psykologi på distans. Har tidigare erfarenhet av styrelsearbeten både som ordförande, sekreterare och kassör.

Jag har arbetat 18 år inom läkemedelsindustrin både som anställd och som egenföretagare. I och med att apoteksmonopolet avskaffades (2009) hade jag möjlighet att förverkliga min dröm om att driva egna apotek. När jag sedan sålde apoteken (2018) kunde jag uppfylla ännu en av mina drömmar, nämligen att flytta utomlands och till fantastiska Barcelona. Jag och min man köpte lägenhet i Barcelona redan 2015, men flyttade hit hösten 2018.

PRIVAT

Det som ligger mig allra varmast om hjärtat är att resa och därigenom få nya vänner och möta nya kulturer. Jag tågluffade i Europa redan som 16-åring och sedan dess har äventyrslusten och nyfikenheten bara ökat. Efter det har det blivit många resor runt om i världen. Ett annat av mina stora intressen är att laga mat och umgås med vänner. För övrigt gillar jag att träna, dyka, spela padel, åka skidor, aktier, läsa och se på film.

Som person har jag ett positivt förhållningssätt och lätt för att samarbeta. Gillar ordning och reda och van att fatta beslut. Jag triggas av utmaningar och min hunger av att utvecklas och lära mig nya saker.

SWEA

Jag gick med i SWEA maj 2019 för att komma i kontakt med andra svenska kvinnor. Ser framemot att tillsammans med fantastiska kvinnor fortsätta att ha roligt och utveckla SWEA Barcelona i en positiv riktning!

Kontakt: sweabarcelonaordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Anneli Jonasson, vice ordförande och kommunikationsansvarig

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Född och uppvuxen i Jämtland. Efter en kort avstickare till Stockholm flyttade jag tillbaka till Östersund och jobbade som inredare och säljare av möbler till kontor och offentliga miljöer. I trettioårsåldern var det dags för något nytt, jag flyttade till Göteborg och blev universitetsstudent. Efter en examen i spanska och en magisterutbildning i Biblioteks- och informationsvetenskap, blev jag erbjuden jobb som programkoordinator på Bokmässan i Göteborg. Där blev jag kvar i 18 år och jobbade med Bokmässans seminarieprogram som projektledare och som International Relations Manager. Ett roligt och intressant jobb med förmånen att få träffa och jobba med författare, förläggare, kulturinstitut, ambassader och kulturministerier från hela världen för att skapa och kurera spännande program för alla gäster och besökare.

PRIVAT

Att resa har alltid lockat mig och 2010 gav jag mig ut på en luff genom norra Spanien. Jag träffade på kärleken i Barcelona och till slut tog jag steget flyttade hit våren 2019. Min fästman Agustí och jag bor i stadsdelen Poblenou. På helgerna åker vi hem till byn där vi har ett litet torp norr om Montserrat. Där kopplar vi av och amatörodlar grönsaker till husbehov.

Litteratur har alltid varit ett stort intresse så det är det ett privilegium att bo i Barcelona som är en av Unescos ”Cities of Literature”, jag ser fram emot att leva och arbeta här. På fritiden ägnar jag mig gärna åt yoga, att meditera och hålla i meditationer.

SWEA

SWEA kände jag till sen tidigare och gick med så snart jag flyttat hit. Det är ett ovärderligt nätverk. Jag ser fram emot att lära känna alla trevliga sweor, att vara aktiv medlem och att finnas till hands för både gamla och nya medlemmar.

 

Susanne Lomander, sekreterare

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född i Sverige men har bott stora delar av mitt liv utomlands, så jag är nog vad man kan kalla en riktig utlandssvensk! Jag älskar att byta miljöer, utmana mig själv och upptäcka nya kulturer. Hittills har jag bott i sju olika länder (Belgien, Kanada, Australien, Spanien, Mexiko och USA), och även flyttat runt i Sverige mellan min födelseort Göteborg till Stockholm, Sigtuna, Hälsingland, Småland och slutligen till Uppsala, där vi bodde fram till sommaren 2018 då vi flyttade till Barcelona. Jag har tidigare bott på Costa Blanca och i Madrid i 3 år, och tycker att det är underbart att vara tillbaks i Spanien – jag känner mig verkligen hemma här!

Yrkesmässigt har jag jobbat inom fastighetsbranschen, musikindustrin, Utrikesdepartementet, Exportrådet samt inom översättningsbranschen som frilansande facköversättare, projektledare och Business Development Manager på ett globalt översättningsföretag. I dagsläget jobbar jag som Site Management Associate på ett multinationellt företag som genomför kliniska studier, och har förmånen att få pendla mellan storstadsvimmel i stan och lugnet i förorten Valldoreix / Sant Cugat. Min familj består av sambon Diego, vår dotter Emily som går på gymnasiet på Benjamin Franklin International School och vår 10-åriga hund Leo, som råkar vara en katalansk vallhund!

PRIVAT

Jag en glad och positiv kvinna i mina bästa år, som älskar att hänga med familjen, resa, lyssna på musik, se på film, umgås med vänner och äta gott. Livet är kort, det gäller att passa på och njuta!

SWEA

Jag har tidigare suttit som Sekreterare i styrelsen i SWEA New York, och delade många roliga år med härliga styrelsekollegor där. Kontakten med andra svenskor kan vara särskilt viktig när man är bosatt utomlands, och jag fick mycket glädje och gemenskap genom SWEA. Nu har jag suttit som Sekreterare i SWEA Barcelona i ett år och det har gett mig många härliga nya bekantskaper, roliga stunder och glada skratt!

Jag ser fram emot ett nytt år med spännande aktiviteter, nya möten och erfarenheter, och hoppas kunna bidra på något sätt – om inte annat så med lite optimism, kreativt tänkande och glatt humör!

 

 

Susanne Naukhoff, kassör och medlemsansvarig

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född i Råsunda, men är uppvuxen på̊ Ekerö utanför Stockholm. 1986 flyttade jag hit för att studera på̊ universitet. Det blev Barcelona därför att min morfars bror flyttade hit redan 1926. Under en tid flyttade jag runt i förorterna innan jag flyttade in till Barcelona. Jag har arbetat som flygvärdinna och varit stationerad på̊ Mallorca och Teneriffa. Sedan 1999 bor jag i stadsdelen Les Corts, mycket nära Camp Nou.

Jag är heltidsarbetande på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag arbetar som Project Customer Service Coordinator vilket jag trivs väldigt bra med och har daglig kontakt med säljare och kunder i Skandinavien, Ryssland, Israel, Mellanöstern, Italien, Frankrike och Spanien.

PRIVAT

Mitt stora intresse är mina barn och deras sportaktiviteter. Jag gillar att umgås med vänner över en god måltid som jag gärna lagar. För övrigt älskar jag att åka slalomskidor, läser mycket och tycker om att se på̊ en film då och då.

SWEA

Jag är med i SWEA sedan oktober 2015 och har suttit i styrelsen som ledamot och är med i programgruppen. Styrelsearbete är lärorikt och det är kul att umgås på ”svenska”. Jag ser fram emot att få lära känna alla Sweor.

Kontakt: sweabarcelonakassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com  sweabarcelonamedlemsansv(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Carina Forsbeck, ledamot, ansvarig för annonsering och sponsring

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag bor i Barcelona sedan 2002. Efter att ha haft egen frisörsalong på Östermalm i Stockholm i många år kände jag att det var dags att prova något nytt. Jag ville lära mig spanska, för att som jag trodde då, åka vidare till Sydamerika för att jobba på barnhem. Nu blev det inte så av olika anledningar. Efter att ha studerat spanska ett år provade jag på lite olika jobb, i butik och bar bland annat, men kände att jag saknade mitt yrke som frisör. Jag jobbade först som anställd på en salong men kände att det inte passade mig. Nu jobbar jag som egen och delar lokal i Barceloneta med Cecilia som jag träffade genom SWEA.

SWEA

Jag har varit medlem i SWEA lite till och från genom åren, men ju längre tid man är ifrån Sverige desto viktigare känns det att ha tillgång till svenskar och svenska traditioner. Jag tror att om jag hade varit med från början kunde jag ha fått tips och råd. Kanske hade jag då sluppit en del besvär.

Elisabet Lindholm, ledamot

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag har rötterna i Stockholm, men sedan ett år tillbaka hyr min man och jag (båda pensionerade) en lägenhet i Gracia, Barcelona. Vi delar vår tid mellan denna härliga stad och Stockholm, främst skärgården. En av sönerna med liten dotter bor här i Barcelona och därför var valet lätt när vi ville ha ett utlandsboende.

Jag är socionom och arbetade i många år inom hälso- och sjukvård. De sista tjugo åren av yrkeslivet arbetade jag på Karolinska Institutet med studiesociala och studieadministrativa frågor. Nu njuter jag av att livet inte är så inrutat och att kunna ta dagen som den kommer.

PRIVAT

Jag tycker om att röra på mig och går gärna långa promenader. När jag är i Sverige sjunger jag i kyrkokör. Jag slukar deckare, både i bokform och som tv-serie/film.

SWEA

Första gången jag kom i kontakt med SWEA var för tolv år sedan då jag under en vidareutbildning skrev en uppsats om mångkultur och svenska kvinnor som arbetat utomlands. När jag sökte bakgrundsmaterial till uppsatsen dök förstås SWEA upp. Därför var det självklart att gå med i SWEA här i Barcelona. Det är ovärderligt att vara en del i ett nätverk av svenska kvinnor. Både för det trivsamma umgänget, för att utbyta erfarenheter och för att hålla liv i svenska traditioner.

Jag ser fram emot att kunna bidra till SWEA Barcelonas verksamhet genom att aktivt delta i styrelsearbetet.

 

Marlene Nordborg, ledamot

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Föddes i Ljungby, Småland och där växte jag upp. När jag skulle studera Hospitality Management flyttade jag till Göteborg och det var även där jag började min yrkeskarriär inom Revenue management på hotell. Efter att ha spenderat flera längre perioder utomlands för att studera eller resa under min ungdom, så bestämde jag mig for att åka till Barcelona for att lära mig spanska. Jag blev förälskad i staden och bestämde mig för att prova på att bo här.

2001 ankom jag till Barcelona och har sedan 2002 jobbat på ett schweiziskt företag som heter AutoForm och som gör en mjukvara till bland annat bilindustrin. Först som team assistant, sedan office manager, corporate controller och business controller. Nu är jag vice vd for Barcelona kontoret och senior Corporate controller for huvudkontoret.

PRIVAT

Jag och min man bor i området Guinardo och vi delar flera intressen som att boxas, resa och träna på gym. Jag gillar även att läsa, dansa, åka skidor och att umgås med vänner.

SWEA

Jag tycker att SWEA är en fantastisk organisation som helt fungerar för att kvinnor är villiga att lägga tid och engagemang i den. Därför tycker jag att det ar viktigt och intressant att försöka hjälpa till. Tidigare har jag suttit i styrelsen som kassör.