Network Menu

Styrelsen SWEA Barcelona 2022

 

 Lotta Rigby Fors, ordförande

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född och uppvuxen i Luleå, flyttade till Uppsala när jag läste till apotekare och har efter avslutad utbildning (2000) bott i Stockholm. Är även utbildad kock och har en filosofi-magisterexamen med huvudämnet företagsekonomi med inriktning mot ledning och organisering. Nu läser jag psykologi på distans. Har tidigare erfarenhet av styrelsearbeten både som ordförande, sekreterare och kassör.

Jag har arbetat 18 år inom läkemedelsindustrin både som anställd och som egenföretagare. I och med att apoteksmonopolet avskaffades (2009) hade jag möjlighet att förverkliga min dröm om att driva egna apotek. När jag sedan sålde apoteken (2018) kunde jag uppfylla ännu en av mina drömmar, nämligen att flytta utomlands och till fantastiska Barcelona. Jag och min man köpte lägenhet i Barcelona redan 2015, men flyttade hit hösten 2018.

PRIVAT

Det som ligger mig allra varmast om hjärtat är att resa och därigenom få nya vänner och möta nya kulturer. Jag tågluffade i Europa redan som 16-åring och sedan dess har äventyrslusten och nyfikenheten bara ökat. Efter det har det blivit många resor runt om i världen. Ett annat av mina stora intressen är att laga mat och umgås med vänner. För övrigt gillar jag att träna, dyka, spela padel, åka skidor, aktier, läsa och se på film.

Som person har jag ett positivt förhållningssätt och lätt för att samarbeta. Gillar ordning och reda och van att fatta beslut.

SWEA

Jag gick med i SWEA maj 2019 för att komma i kontakt med andra svenska kvinnor. Ser fram emot att tillsammans med fantastiska kvinnor fortsätta att ha roligt och utveckla SWEA Barcelona i en positiv riktning!

 

 

 

 

 

 

Isabelle Berndtsson, adjungerande vice ordförande  

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född och uppvuxen i Uppsala men hade tidigt en stor lust att flytta utomlands. Redan efter 9:an och avslutad grundskola åkte jag på ettårs-utbyte till sydön på Nya Zeeland och gick ett High School år där (2005-2006). Under gymnasiet gjorde jag även ett korttidsutbyte en sommar i Argentina och efter studenten bodde jag 2010 ett halvår i Barcelona. Jag valde sedan att studera ekonomi med spansk språkinriktning på Handelshögskolan i Göteborg och åkte med dem på utbyte till Granada 2013. Där träffade jag min sambo och blev kvar i 1 ½ år och avslutade mina studier på distans. Efter att ha kommit in på en masterutbildning i Lund så testade vi tillsammans på livet i Malmö men när den var avslutad var vi båda överrens om att det var i Spanien vi ville bo. Jag fick då jobb på Hewlett Packard Enterprise (HPE) och flyttade sommaren 2016 tillbaka till Barcelona. Efter att ha jobbat med publika kunder samt globala konton blev jag 2019 befordrad till säljchef och leder idag HPE:s säljteam i Barcelona på ca 20 personer.

PRIVAT

Jag är uppvuxen på landet så djur och natur har alltid varit en viktig del i mitt liv. Till min mammas stora besvikelse blev jag ingen hästtjej (även om hon har sett till att jag kan rida) utan min stora passion är hundar. Förra året flyttade vi från centrala Barcelona till La Floresta (Sant Cugat de Vallés) och då skaffade jag mig min springer spaniel Cava. På fritiden går jag gärna långa promenader med henne i Collserola medan jag lyssnar på ljudböcker. Annars tycker jag om att fixa i trädgården, laga mat, yoga, springa och under pandemin började jag måla och blev beroende av puzzle. Tillsammans med min familj i Sverige åker jag även skidor och spelar golf.

SWEA

2022 är mitt första år som medlem i SWEA och jag ser fram emot att utveckla mitt svenska nätverk i Barcelona utanför jobbet. Det var framför allt bokklubben, vandringar och Professional som lockade mig att gå med men nu när jag även vet att årets regionsmöte ska anordnas i Barcelona så tycker jag att det ska blir roligt att lära känna den internationella organisationen. Som person tycker jag om att engagera mig och ser fram emot att vara en del av styrelsen och att bidra till att bygga en aktiv organisation i Barcelona.

 

 Anneli Kvarnung, sekreterare

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född och uppvuxen i Uppsala. Gift med Mats och har 2 vuxna barn som bor och jobbar i Stockholm. Vi startade vårt expateriatliv 1993 när barnen var små. Började i norra Sverige sen vidare till England (Burton upon Stather) och Tyskland (München). Under våra utlandskontrakt har jag haft förmånen att få vara tjänstledig från Norrlands nation i Uppsala där jag arbetade i ett kansli för nya, både nationella och internationella universitetsstudenter. Januari 2020 fick vi möjligheten igen till ett nytt kontrakt och då flyttade vi till Barcelona men för första gången utan barn.

PRIVAT

Mina intressen är bland annat att vandra, åka skidor både utför och längd. Jag har äntligen fått tid att återuppta tennis så nu tar jag tennislektioner ett par gånger i veckan. Resa och upptäcka olika miljöer är så klart fantastiskt. Läsa böcker har blivit mer och mer viktigt så därför är jag också med i vår Bokklubb.

SWEA

Jag har varit med i Swea sedan 2007. München 2007-2013; Aktivitetsgruppen, Lunchansvarig, Styrelseledamot och Valberedningen. Stockholm undergrupp Uppsala 2014-2019 som bioansvarig och Barcelona sedan 2020.

SWEA har varit och är min trygghets sten när vi har flyttat runt. Massor av fantastiska kvinnor som har mängder av kunskaper och erfarenheter av landet man flyttar till. Gemenskapen gör att man aldrig behöver känner sig ensam. Det är alltid lika roligt att umgås tillsammans vare sig det är i en bokklubb, på ett museum eller äta lunch. Kan jag få bidraga till detta så vill jag gärna göra det därför kandiderar jag till posten Sekreterare 2021.

 

Susanne Nauckhoff, kassör

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag är född i Råsunda, men är uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm. 1986 flyttade jag hit för att studera på universitet. Det blev Barcelona därför att min morfarsbror flyttade hit redan 1926. Under en tid flyttade jag runt i förorterna innan jag flyttade in till Barcelona. Jag har arbetat som flygvärdinna och varit stationerad på̊ Mallorca och Teneriffa. Sedan 1999 bor jag i stadsdelen Les Corts, mycket nära Camp Nou.

Jag är heltidsarbetande på ett amerikanskt företag i WTC Barcelona. Jag arbetar som Project Customer Service Coordinator vilket jag trivs väldigt bra med och har daglig kontakt med säljare och kunder i Skandinavien, Ryssland, Israel, Mellanöstern, Italien, Frankrike och Spanien.

PRIVAT

Mitt stora intresse är mina barn och deras sportaktiviteter. Jag gillar att umgås med vänner över en god måltid som jag gärna lagar. För övrigt älskar jag att åka slalomskidor, läser mycket och tycker om att se på̊ en film då och då.

SWEA

Jag är med i SWEA sedan oktober 2015. Sitter i styrelsen sedan 2019 som ledamot, medlemsansvarig, och är med i programgruppen. Styrelsearbete är lärorikt och det är kul att umgås på ”svenska”. I år kandiderar jag till omval som kassör och ser fram emot att få lära känna alla Sweor.

 

Heike McClellan – Medlemsansvarig

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Som liten flicka född och uppvuxen i Tyskland kunde jag aldrig drömma om att livsresan skulle gå till 8 (hittills) olika länder. Med ett antal flyttar och massor av upplevelser i länder som Sverige, Frankrike, UK, USA, Holland, Israel så har vi nu landat i Barcelona.

Jag har länge jobbat inom läkemedelsindustrin men sommaren 2020 tog jag klivet ut och startade mitt egna företag. Idag jobbar jag mest ideellt med en svensk förening vars ändamål ligger mig varmt om hjärtat.

PRIVAT

Jag älskar att resa och lära mig nytt om människor, kultur och mat. Jag delar min tid mellan Barcelona och Stockholm och uppskattar möjligheten att pendla mellan dessa fantastiska platser. Efter pandemin ser jag fram emot att upptäcka nya spännande länder men under tiden nöjer jag mig med allt vackert Barcelona har att erbjuda.

SWEA

Medlem i SWEA blev jag först 2021 men Sverige har alltid legat mig varmt om hjärtat. Där föddes mina barn och där mötte jag också min amerikanska man.

 

 

Elisabet Lindholm, ledamot

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Jag har rötterna i Stockholm, men sedan ett par år tillbaka hyr min man och jag en lägenhet i Gracia, Barcelona. Vi delar vår tid mellan denna härliga stad och Stockholms skärgård. En av sönerna med liten dotter bor här i Barcelona och därför var valet lätt när vi ville ha ett utlandsboende. Jag är socionom och arbetade i många år inom hälso- och sjukvården. De sista tjugo åren av yrkeslivet arbetade jag på Karolinska Institutet med studiesociala och studieadministrativa frågor. Arbetslivet har bjudit på många fina kontakter med människor. Inte minst möten och samarbeten med studenter och lärare på Karolinska Institutet har varit både stimulerande och utvecklande.

PRIVAT

Nu njuter jag av att livet inte är så inrutat och av att kunna ta dagen som den kommer. Jag tycker om att röra på mig och går gärna långa promenader. I Stockholms skärgård försöker jag få ordning på en skogstomt. Att hålla på med växter av olika slag är både roligt och rogivande. I skärgården är det krukor och pallkragar som gäller eftersom jordmånen lämpar sig bäst för tallar och enbuskar. På balkongen i Barcelona blir det förstås också till att odla i krukor. Musik är ett stort intresse och jag lyssnar gärna på kyrkomusik och opera. Jag slukar deckare, både i bokform och som tv-serier/filmer.

SWEA

Första gången jag kom i kontakt med SWEA var då jag under en vidareutbildning skrev en uppsats om mångkultur och svenska kvinnor som arbetat utomlands. När jag sökte bakgrundsmaterial till uppsatsen dök förstås SWEA upp och jag fick ett mycket positivt intryck. Därför var det självklart att gå med i SWEA här i Barcelona. Det är ovärderligt att vara en del av ett nätverk av svenska kvinnor. Både för det trivsamma umgänget, för att utbyta erfarenheter och för att hålla liv i svenska traditioner. Det finns alltid en Swea att fråga om stort och smått som rör livet i Barcelona!

Jag har ett år kvar som ledamot i styrelsen och ser fram emot att kunna bidra till SWEA Barcelonas verksamhet genom ett aktivt deltagande i styrelsearbetet. Jag tycker bland annat att det är roligt att skriva texter om svenska traditioner, är engagerad i SWEA Barcelonas bokklubb samt värdinna för våra fika-träffar online.

 

 Lina Josander – Ledamot

 

BAKGRUND OCH YRKESERFARENHET

Bor i Barcelona sedan två år. Min kärlek till Spanien och hela dess kultur började i sjätte klass när jag valde spanska som tredje språk. Sedan dess har jag varit i Spanien ett flertal gånger och spenderade år 2011, nio månader på Mallorca där jag arbetade som showartist. Efter åtta år i Stockholm med universitetsstudier och jobb kände jag att Spanien inte var ett avslutat kapitel utan att jag ville tillbaka. I januari 2020 gick flytten och trots en utmanande period med Covid-19 trivs jag fantastiskt bra i Barcelona där nätverket och vänskaperna inom SWEA har betytt och betyder otroligt mycket för mig. Jag jobbar med affärsutveckling på SAP inom företagslösningar mot danska och svenska marknaden och trivs superbra i min lilla lägenhet som jag hyr i Born.

PRIVAT

Min största passion i livet är musik och det har varit en stor hobby sedan barnsben, älskar att sjunga och spela gitarr. Även att resa – drömmer om att se mer av central- och Sydamerika. Att träffa nya människor, lära mig om olika kulturer, träning/löpning och att laga/äta god mat är också stora intressen.

SWEA

Jag blev introducerad till SWEA förra våren och är så otroligt tacksam för detta nätverk av fantastiska kvinnor och ser fram emot att lära känna alla sweor och hitta på roliga och utvecklande saker tillsammans. Jag har ett år kvar som ledamot i styrelsen och ser fram emot att kunna bidra till SWEA Barcelonas verksamhet genom ett aktivt deltagande i styrelsearbetet.